söndag 30 augusti 2009

Kräftköret -09

Susanna var festeriansvarig under Kräftköret med Robert. Så på lördag eftermiddagen bar det av mot Jungrfuholmarna. Vinden var nordostlig, 6-7 s/m, vilket gjorde att vi valde att gå för motor. Då vi dessutom hade all dricka ombord som skulle säljas under aftonen och vi bara hade 2 timmar på oss, gjorde valet ganska enkelt.

Vi kom fram med 1 timma till godo. Kvällen blev jättelyckad med långbord, prisutdelning för de som tävlat och självklart en massa kräftor.

Dagen efter begav vi oss, strax efter lunch vid 13 tiden, med destination Stockholm. Vindarna var fortfarande nordostliga vilket gjorde att vi kunde slöra hem. Vindstyrkor på 7-8 m/s. Hemresan innebar ett antal gippar. En av dessa lyckades trasa sönder tampen som håller i skotvagnen. Slören var så pass bra att vi surfade fram över vågorna och då gick vi ändå bara för storen. Vilket var extra roligt då vi passerade en Maxi för fulla ställ.

Vi upptäckte då att loggen visar närmare 0,7-1 knop lägre än vad GPSn gör. Enligt GPSn låg vi i något över 6 knop hem. Åter i hemma hamn vid 17 tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar